Husqvarna
Mountainbikes

Husqvarna Mountain Cross

Husqvarna's MC, de ultieme elektrische mountainbike
Shimano EP8, 85Nm, 720 Watt, 150MM Travel, 35-160 Shock, 200MM Brakes en Carbon CC.

Husqvarna Mountainbike MC

De ultieme Carbon EMTB Mountainbike van Husqvarna

Husqvarna Mountain Cross

De koning van de bergen

De MC is een monster, wat ik hiermee wil zeggen is dat je op deze fiets sneller "de Nok" op zult gaan dan wie dan ook. In het tweede EMTB standje genaamd "Trail" gaat dit al zeer gemakkelijk. En dan heb je nog "Boost" en "Eco" modus, allen in te stellen in je app op je telefoon. Wat je dan doet? Dan zet je Eco bijvoorbeeld ietsje onder de Trailmodus en kun ga je harder dan de gemiddelde mountainbiker, met het comfort van 150MM vering voor en achter. Je fietst dan zoals wij in de Ardennen gedaan hebben 75KM op 1 batterij. Het kan veel langer, maar wij wilde gewoon lekker doorfietsen. oh ja.. dan is zo'n dropper toch echt even lekker!

Ga je in Trailmodus? Dan fiets je ongeveer 45KM op zwaar bergachtig gebied. Goed voor ruim 2 rondjes Schoorl en een bakkie en appeltaart bij Joop. En het rare is... Dat ga je ook doen met deze fiets. Normaal reed ik altijd 1 rondje en was ik gesloopt. Nu rij ik ongeveer 15 minuten sneller waardoor je de bochten ook nog eens sneller leert te nemen. Het is gewoon een heel andere sport.

Waarom kies je voor een Shimano EP8 Motor?

De Husqvarna MC5 en MC6 zijn met Shimano afgemonteerd. De MC 4 met Sram. Maar alle mountainbike uitvoeringen Husqvarna hebben de motor van Shimano, en dat is niet voor niets. Waarom kies je voor Shimano EP8 Motor? Nou deze  EMTB motor staat er bekend dat hij perfecte trapondersteuning levert van maar liefst 500Watt!. Daarmee verbruikt hij misschien iets meer batterij, (maar hé! We hebben er gelukkig een 720 Watt batterij in zitten) Maar is dit toch het grootste verschil met alle andere motoren op de markt.

Carbon frame

De nieuwste Husqvarna Mountainbike series de MC's en de LC's zijn van carbon gemaakt. Deze frames zijn veel lichter als de aluminium frames van voorheen.

Alles over de MC Serie

Husqvarna Light Cross

De Lichtste E-MTB van Husqvarna
Shimano P8, 720 Watt, 130MM Travel, 35-160 Shock, 200MM Brakes Carbon CC

Husqvarna LC Mountainbike

Sneller dan het licht, deze EMTB.

Husqvarna Light Cross

130mm Full Suspension

Normaal fiets je in Nederland met 100 tot 120MM vering. Waarom dan nu naar de 130MM? Je gaat gewoon sneller fietsen met een Husqvarna mountainbike als deze dus dan zet je de vering wat strakker. Maar zelf als je dat doet, zul je merken dat je met de snelheid van deze mountainbike de 130 echt nodig zult hebben. Je vliegt namelijk zo hard door de bochten deze Husqvarna LCook omdat hij ook de lichtste is van de hele Husqvarna Range aan EMTB's.

Dezelfde Shimano EP8 motor in de Husqvarna LC?

De LC heeft exact dezelfde motor als de MC. Dit is een monster die je nooit in de steek zal laten. Fiets je alleen op trials? Dan zou je de fiets ook kunnen "unlocken". Dit scheelt pittig in prestaties!

Waarom kiezen voor een Husqvarna Mountainbike?

De Husqvarna MC en LC zijn beide van top kwalitieit. Naast het unieke design waar je zeker veel opmerkingen over zult krijgen zul je ook af en toe bereidt moeten zijn je fiets even uit te lenen... want iedereen wil fietsen op deze monster EMTB's van Husqvarna.

Alles over de LC Serie

Testrit op een Husqvarna?

Wij bieden de beste service, daar hoort een "Testrit" ook bij.
en dan niet op het asfalt, nee gewoon op uw favoriete trail thuis, wij biken gezellig met je mee op een andere bike zodat je goed kunt vergelijken! Maandag, vrijdag of zaterdag in Schoorl, Ermelo of Harderwijk.

Testrit plannen!
Whatsapp