Article headline
Jouw standaard MTB Route
Tochten

Jouw standaard MTB Route

Een vlakke route, zo hard als je maar aan kan.

Jouw standaard MTB Route

Iedere mountainbiker heeft zijn eigen "Standaard" MTB route die hij fiets. Omdat het dichtbij is of omdat het de lekkerste baan in de buurt is. In deze Blog wil ik het hebben over mijn wekelijkse MTB Route Zeewolde.


Zeewolde komt letterlijk uit de zee.. verwacht dus geen heuvels of zware klims in deze route. Nee, alles gewoon lekker vlak maar wel lekker door het bos. Zanderig, ja sommige gedeeltes zijn zanderig in de zomer maar niet zo zanderig als bijvoorbeeld Harderwijk of Schoorl. De afstand van het parcour is 18KM met dus maar 14 hoogtemeters.

Ruim een half jaar geleden kocht ik mijn eerste mountainbike. Het was even flink wennen natuurlijk, zomaar opeens sporten wat ik al 30 jaar niet gedaan had. Dan moet er dus wel progressie in komen!

Mijn eerste keer

De eerste keer dat ik de MTB Route Zeewolde fietste was met Corjan een vriend van mij. Ik wist van Strava het bestaan nog niet af dus zou ik niet weten hoe snel we gereden hebben. Wel weet ik nog hoe kapot ik al was na een paar Kilometer. Mijn longen konden het niet meer aan, mijn knieën deden pijn en zweet kwam uit alle hoeken en gaten. Op 2 oktober 2021 deed ik mijn 2e rit. Strava op de iPhone en gaan! Mijn tijd was 1:03:39 met een gemiddelde snelheid van 16,9KM per uur.

23 Maart

De afgelopen weken heb ik de route vaker gedaan, het parcour wordt nu iets zwaarder, dus ik verwachte eerlijk gezegd niet dat ik mijn snelste tijd kon verbeteren als ik nu echt een keertje "Alles op alles" zou zetten maar dat is dus wel gelukt! Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik na 1 kilometer al dacht, dit hou ik niet zo vol... maar toch ging het vrij aardig en lang erg snel voordat ik een tandje lager moest schakelen. Ik reed de route ruim een kwartier sneller namelijk in 45:04 met een gemiddelde snelheid van 23,4 KM per uur.

Hoe snel kan het?

Ja, dat is de vraag! Ik kan wel segmenten vergelijk op Strava, maar ik zie nog niet een mogelijkheid om routes eenvoudig te vergelijken, dus daar moet ik nog even induiken. Maar dat het sneller kan.. en moet... dat is wel duidelijk! Ik denk zelf aan de 42 minuten.

Vraag aan de lezers!

Wat is jullie snelste tijd?

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Reageren doe je hier!

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen