Article headline
MTB Toertocht Texel is een groot feest!
Tochten

MTB Toertocht Texel is een groot feest!

Martijn op zijn nieuwe cannondale Scalpel

MTB Toertocht Texel is een groot feest!

Als beginnend mountainbiker vooraan staan als de deur van de boot opengaat. Dat was het doel, en dat lukte. Toen als een gek meetrappen en kijken hoe lang je dat als "Rookie" kunt volhouden. Volgens mij een paar miniuten, maar toen was ik leeg. (Gelukkig hebben we de beelden nog ;-). En dan moet je nog 60 Kilometer! Gelukkig herstelde ik snel, liet heel wat fietsen voorbij totdat ik weer op adem was en mijn weg kon vervolgen met groepjes om mij heen die ik wel kon volgen.

Eerst de boot op!

Het is bizar. 1500 fietsen in een Ferry, dan allemaal zin hebben in de dag. Voor mij begon deze om half 5, even voorbereiden en rijden naar het mooie Noord-Holland. Martijn woont ik winkel dus om 6:15 eerst koffie. Eenmaal aangekomen op "De Kooy" in Den Helder met 1500 man richting de boot fietsen. Alleen dat al is een prachtig gezicht.

Dit voelt als een zware druk op je schouders zo achter je...

De nieuwe cannondale scapel ht van Martijn

Martijn heeft een nieuwe fiets gekocht, de cannondale scalpel ht. Wat een prachtige fiets, echt superlicht. Gelukkig niet zo'n "Lefty" voorvork als grafisch ontwerper met een passie voor symentrie kan ik dat niet verwerken in mijn hoofd. Maar goed.. Geert Stammis was ook mee en samen met Jim en Jonah zette we MTBNOW flink op de kaart met onze MTBNOW Hoodie.

De deur open, ik sta vooraan!

Omdat ik zo hard van stapel ging, lag ik direct al flink wat voor op de mannen en die voorsprong gaf ik niet meer uit handen. Ik had gezegd dat ik mijn eigen tocht wilde fietsen omdat ik de grenzen gewoon eens een keer wilde opzoeken tijdens zo'n 65KM lange tocht. Martijn zijn banden boorde het zand wat in, Geert had een lekke band en ik.. ik fietste alsof mijn leven er vanaf hing. In de natuur had ik moeite om dit soort caliber te volgen, maar op het strand was ik onhoudbaar. Mijn weg/noppenlose banden van Egmond Pier Egmond zaten nog onder mijn fiets. Soms nadelig, soms voordelig.. ik weet het eigenlijk niet.

Wat een helden zijn dit en wat gaan ze hard!

gras, grond, duinen, zand, stand, asfalt, land, mtbroute, Texel heeft echt alles!


Met de mountainbike op het strand van Texel

Een tussenstop na 25KM, daar was ik echt aan toe. Even bijtanken met een drankje, banaan, krentelbol en ontbijtkoek en weer gaan! Het landschap van Texel heeft echt alles. En op de fiets is het echt prachtig, de duinen, de bossen, natuurgebieden en strandopangen die je niet op de fiets kunt nemen zo zwaar...

Af en toe pauze, was best wel even lekker...

En dan af en toe een weg op.

Aan het einde van de route mag je dan ook nog eens de MTB route van Texel doen. Dat was af en toe best zwaar, maar wat een mooie route is dat joh! De verschillen aan de finish waren niet zo groot, Martijn zat redelijk dicht achter mij en Geert miste net de boot... Het was onze eerste keer, maar zeker niet de laatste als het aan mij licht.

We denken er aan om een Videoreview te maken voor Martijn zijn nieuwe monster, dus houdt de site in de gaten!No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Reageren doe je hier!

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen