Article headline
ATB Tocht in Klarenbeek
Tochten

ATB Tocht in Klarenbeek

Omdat "Noord Holland Langste" was afgelast...

ATB Tocht in Klarenbeek

Gisteren kwamen er gelukkig op tijd achter de Noord-Holland Langste MTB tocht niet doorging. Ik appte Martijn dat ik een tocht gevonden had ik Klarenbeek! "ATB Tocht Klarenbeek". Inkoppertje dus. 's ochtends om 8 uur even een lekker bakkie koffie bij van der Valk in Harderwijk. Fietsen even in de bus van Martijn en samen verder. Eenmaal aangekomen werden we direct door een goede begeleiding van vrijwilligers naar ons parkeervak geleid en de rest van de dag zouden we vervolgens verbaasd blijven van de vele verkeersregelaar en de goede bewegwijzering van de route.
Martijn was vorige week ziek, na een kilometer of 10 merkte ik het al een beetje. Normaal gesproken kon ik hem de laatste tijd voor het eerst een beetje bijhouden maar nu bleef hij een beetje achterop en moest hij even aanzetten om weer bij te komen. We hebben prachtig weer, in de rest van Nederland schijnt het te regenen maar in Oosterbeek is de zon aan het schijnen. Het parcour ligt er ook lekker bij. Het heeft wel veel geregend afgelopen dagen en dat is te duidelijk te merken. Martijn heeft de smaak weer te pakken, we rijden met een groep mannen mee die pittig de gang erin hebben, maar na een paar kilometer moeten we ze lossen.


Na een kilometer of 25 (denk ik) komen we bij een verzamelpunt. Daar is ook alles weer top geregeld. Even een banaantje, drankje, bouillon en halve krentenbol erin en we kunnen weer verder. Dan slaat het noodlot toe voor Martijn. KRAMP!!! Opeens zit hij helemaal vast. Nou heeft hij daar echt nooit last van dus het is een hele schrik voor hem. Ik heb gelukkig de beelden nog, die zal ik later deze week even uploaden zodat jullie ook kunnen meegenieten. Zelf heb ik aan het begin van mijn mountainbiken erg veel last gehad, en weet precies wat hij allemaal doormaakt.

Martijn krijgt kramp!

We rijden rustig door in een wat rustiger tempo. Dat is wel lekker... want de kilo's moeten er nog steeds af bij mij! De eerst paar kilometers zit Martijn echt aan te modderen. Maar na een pauze met een banaantje en een snelle Jelle gaat het gelukkig weer een stuk beter. De laatste 5 kilometer begint het een klein beetje te regenen, maar het zijn geen stortbuien. We zetten er geen druk meer op en rijden de tocht van 70 Kilometer rustig uit. Want eenmaal ingeschreven is afmaken...Aan de finish zijn we beide eigenlijk verrast dat we er al zijn. Wederom is het weer goed geregeld, we spuiten onze fietsen even af en halen even een lekkere bak snert. Ondanks de kramp hebben we lekker gefietst. We rijden vol tevredenheid weer lekker naar huis.

Koen op zijn Decathlon Rockrider XC900
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Reageren doe je hier!

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen