Article headline
Bart Brentjens Challenge 2022
Tochten

Bart Brentjens Challenge 2022

Meld je aan voor dé mountainbike tourtocht in Limburg

Bart Brentjens Challenge 2022

De Bart Brentjens Challenge is dé mountainbike toertocht in Limburg als je op zoek bent naar uitdaging, professionele routes, verzorging onderweg en een fantastisch finish feest. De vier verschillende parcoursen door het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek staan garant voor een uitdagende en spectaculaire rit. Deze mountainbike ervaring in Limburg wil je niet missen! Schrijf 9 oktober 2022 alvast in je agenda.

MOUNTAINBIKEPARADIJS

Limburg is het mountainbike paradijs voor thrillseekers, profs en amateurs. Limburg is veel mountainbike parcoursen rijk en komende editie word je verrast met nieuwe en spectaculaire routes. De routes zijn door Bart Brentjens en zijn team van ervaren Limburgse mountainbikers uitgezet. Speciaal voor de Bart Brentjens Challenge worden door Staatsbosbeheer en (land)eigenaren paden vrijgegeven om te passeren.

4 Routes

De routes zijn volledig gepijld, onderweg zijn er verkeersregelaars, mecaniciens en verschillende verzorgingsposten. De uitdagende toertocht bevat ook tijdregistratie en na afloop kun je jouw prestatie terugvinden in het eindklassement. Jouw beleving staat voorop en daarom kun je na afloop van jouw mountainbike toertocht genieten van het finish feest op de Vroenhof in Eijsden. Je hebt de keuze uit vier verschillende routes, namelijk:

  • 40 KM
  • 65 KM
  • 90 KM
  • 105 KM (toertocht & wedstrijd licentiehouders)
105 KM | 1975 HOOGTEMETERS

Een waanzinnig mooie, avontuurlijke én vernieuwde route ten opzichte van de laatste jaren. De tocht start over bekend terrein – de Voerstreek. Je kunt hier mooie lange beklimmingen en typische Voerstreek paden verwachten. Tevens word je getrakteerd op mooie vergezichten en flow afdalingen door holle wegen.

In het Gerendal vervolgt de route naar de bekende Cauberg waar de route over vernieuwde paden loopt bij LANDAL KASTEELDOMEIN DE CAUBERG. Na een mooie laatste lus over het terrein bij De Dellen vervolgt de route zuidwaarts naar Cadier en Keer. Het ‘plateau stuk’ verdwijnt hiermee uit de route en zal de deelnemer een nóg grotere en pittigere mountainbike ervaring geven in ons mooie Limburgse land.

De 105 kilometer bevat 5 verzorgingsposten, inclusief de start. Je vindt deze op 20, 47, 62 en 92 kilometer.

90 KM | 1440 HOOGTEMETERS

De 90 KM mountainbike route kenmerkt zich door mooie lange beklimmingen, prachtige vergezichten, zeer pittig klimwerk en typische Voerstreek trails. Halverwege rijd je richting het mooie Gerendal en wacht je een prachtige flow afdaling door een holle weg.

De 90 KM en 105 KM zullen samen de finale in gaan, waar de benen nog een aantal keren getest zullen worden. De finale is bekend van voorgaande jaren, máár er is toch een kleine aanpassing gedaan in de vorm van een nieuwe beklimming in het mooie Savelsbos. Dit is niet de laatste keer dat je benen het zwaar te verduren krijgen. Er wachten je nog twee beklimmingen in de laatste kilometers..

De 90 kilometer bevat 4 verzorgingsposten, inclusief de start. Je vindt deze op 20, 47 en 74 kilometer.

65 KM | 1006 HOOGTEMETERS

De 65 KM kent mooie lange beklimmingen, vergezichten en geeft je een prachtig overzicht over Eijsden. Verwacht ook typische Voerstreek paden en trails met kiezel, wortels, erosiestukken, vuurstenen en pittig klimwerk.

De 65 kilometer bevat 3 verzorgingsposten, inclusief de start. Je vindt deze op 20 en 49 kilometer.

40 KM | 592 HOOGTEMETERS

Maak kennis met de Gemeente Eijsden-Margraten en de Voerstreek. Enkele mooie, lange beklimmingen en technische passages. De 40 KM kenmerkt zich door leuke technische trails en een pittige kuitenbijter als afsluiter.

De 40 kilometer bevat 3 verzorgingsposten, inclusief de start. Je vindt deze op 20 en 30 kilometer.

Schrijf je hier in!
No items found.
No items found.
"een uitdagende en professionele MTB-tocht"

Overige informatie

Ophalen startbescheiden
Zaterdag 8 oktober van 16.00 tot 19.00 uur

Afhalen startbescheiden op de Vroenhof, Eijsden (tent)

Zondag 9 oktober van 8.30 tot 10:30 uur
Afhalen startbescheiden op de Vroenhof, Eijsden (tent)

Parkeren
Er zal rondom de start - en finishlocatie voldoende parkeergelegenheid zijn. Je kunt hiervoor de borden volgen. Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om niet in de kern van Eijsden te parkeren. Voor je navigatie: Trichterweg, Eijsden.

Afspuitplek
Ook dit jaar wordt er weer een speciale plek ingericht voor het afspuiten van de mountainbikes. De locatie hiervoor is de Trichterweg. Tevens wordt dit met borden aangegeven.  

Was- en kleedgelegenheid
Bij de start zal er geen mogelijkheid zijn tot omkleden! Na afloop is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de douche- en omkleedmogelijkheden. Locatie is geopend vanaf 12:30 uur: VV Eijsden, Sportpark Ir. Mirland, Ir. Rocourstraat 13 B, 6245 AC Eijsden.

Schrijf je hier in!
No items found.
No items found.
No items found.
"een uitdagende en professionele MTB-tocht"
No items found.
No items found.

Reageren doe je hier!

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen