Article headline
5 Redenen om een elektrische mountainbike aan te schaffen
Bikes

5 Redenen om een elektrische mountainbike aan te schaffen

Met speciale dank aan Martin

5 Redenen om een elektrische mountainbike aan te schaffen

Twee jaar geleden zette ik mijn voeten voor het eerst op de pedalen. Tijdens de corona tijd hadden we het plan bedacht om in Oeganda te gaan fietsen met 5 vrienden. Een fiets kopen en gaan en dat kwam goed.


Dat doe ik wel als ik 65 ben!

Ik kwam via mijn werk "Martin" tegen, en hij vertelde mij dat ik een elektrische mountainbike moest kopen, veel leuker, beter en net zo sportief. Ik liet hem echter niet uitpraten... ik zei: Dat doe ik wel als ik 65 ben Maritn! Een elektrische mountainbike, ik dacht echt... dat zou ik echt nooit doen! Er zitten heel wat minder haren op mijn hoofd, maar er is er niet eentje die hier mee zal instemmen! Ahum, Nu zijn we twee jaar verder en rijdt deze jongen op een Husqvarna elektrische mountainbike.


5 Redenen om een ebike aan te schaffen

Met een elektrische mountainbike is je hartslag gemiddeld 5 slagen minder tijdens een MTB Route, dit houdt in dat je "net" niet op je top hoeft te rijden, maar toch véél en véél sneller bent! Daarnaast leer je bochten sneller te nemen omdat je altijd te hard op een bocht aankomt.


Reden 1 | Wist je dat het legaal is om op een MTB Route met 40KM per uur te mogen rijden?

Dat weten veel mensen niet, maar dit betekent simpelweg dat ik nu in 1:15 uur twee keer het rondje rij, in plaats van 48 Minuten over 1 rondje.


Huaqvarna MC5 Mountainbike
Husqvarna MC5 Elektrische Mountainbike


Reden 2 | Je rijdt dus veel sneller, maar is het dan ook gevaarlijker?

Een elektrische mountainbike is veel zwaarder en heeft over het algemeen een grotere veerweg met daarnaast ook een langere achtervering. De motor zit onderaan in het midden van de fiets en de banden hebben veel grovere noppen dan een normale MTB.

Je voel het al aankomen, een elektrische mountainbike rijdt simpelweg gewoon veel lekkerder en is dus ook veiliger.
Je gaat natuurlijk sneller als je wat meer ervaring hebt, maar door je veerweg en stabiliteit zul je veel minder snel een bocht uitvliegen.


Reden 2 | Beginner op de mountainbike?

Als beginner is het ook echt aan te raden om de elektrische mountainbike te pakken. Dit omdat de fiets veel vergevingsgezinder is, en je de hobbels vanwege de fullsuspension veel minder voelt zoals je die voelt op een normale XC Mountainbike. Daarnaast kom je veel eenvoudiger boven aan "De Nok" en kun je dan met volle energie voorzichter en uitgerust aan de afdaling kunt beginnen!


Reden 3 | Bikeparken zonder lift

Dan zijn er ook nog bikeparken waar geen lift is. Zoals in Groningen en Moke. Maar ook bij onze Oosterburen daar zijn enorm veel mountainbike Downhill routes. Ik was laatst in Sauerland op een berg waar 2 mooie korte Downhill routes lagen. Zelf kon ik de routes 10 keer rijden, terwijl maar maat met zijn mooie Full-suspension bike hem maar 5 keer kon rijden in dezelfde tijd. Dat is dus echt "Dubbel" genieten!


Reden 4 | Aerobe training

Je kunt ook veel beter trainen op een elektrische mountainbike! Iedere duursporter weet dat als je hard wilt gaan, je langzaam moet trainen. Dit wil zeggen, Door 2 uur te fietsen in je lage hartslagzone bouw je je basisconditie in je benen veel beter op. Je benen verzuren niet dus alle energie wordt direct verwerkt. Als je dit herhaaldelijk doe scoor je uiteindelijk langer in je hoogste hartslag fietsen. Pure winst dus!

Motorzagen, Grasmaaien, Naaien? Een Husqvarna EMTB kan alles aan!


Reden 5 | Genieten

Dan zijn er ook nog mensen die gewoon willen genieten van het mountainbiken. En dit is wel een grootste voordeel van een elektrische mountainbike, want die glimlach dat is het mooiste van een elektrsche mountainbike! Daarnaast even mijn persoonlijke ervaring: Als je eenmaal elektrisch hebt gereden wil je nooit meer anders!

Doe nu waar je zin in hebt..
Mijn boodschap aan iedere mountainbiker. Doe nu waar je zin in hebt, want misschien heb je er over 10 jaar helemaal wel geen zin meer in!

Sorry Martin je had helemaal gelijk!


Kortom: Sorry Martin je had helemaal gelijk! Maar hoe zorgen we ervoor dat mensen niet dezelfde fout maken zoals ik?


Ook proberen?

Geïnteresseerd? Vraag een gratis testrit aan op husqvarna-mountainbikes.nl
Husqvarna Mountainbike bestellen?
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Reageren doe je hier!

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen